divendres, 28 de maig del 2010

Es un deure imitar lo bo

(Tamara de Lempicka, 1925)

"Jo crec digna de veritable elogi la idea de dit senyor, que sacrificant hores d'esplai, potser i tot hores per a ell de treball retribuït, vol ajudar als seus semblants per a que pugui arribar el dia en que frueixin de totes les íntimes satisfaccions que reporta en si el saber... "

Títol i extracte d'un article de Matilde Folch. Veïna circumstancial de Mollet (1929)

Gràcies Glòria Arimon. Mercès M. Àngels Suarez i felicitats a totes dues per l'esforç de recollir testimonis d'experiències anònimes i compartir-les amb nosaltres.

dimarts, 25 de maig del 2010

CONFERÈNCIA DIVENDRES 28 DE MAIG

DIVENDRES 28 DE MAIG, A LES 9 DEL VESPRE AL CIRD JOANA BARCALA

CONFERÈNCIA

"LA DONA A LA
II REPUBLICA
I LA GUERRA CIVIL"

A càrrec de
M. Àngels Suárez i Glòria Arimón.

M. Àngles Suárez és nascuda a Lleida, Llicenciada en Història i professora d'educació secundària. Ha estat directora del Centre d'Estudis Molletans. Ha realitzat diverses feines de recerca històrica i ha publicat articles entre d'altres a la revista Notes.
Glòria Arimón és Llicenciada en Filologia catalana i en Periodisme. Treballa a l'Ajuntament de Mollet del Vallès com a tècnica de documentació i publicacions. Vinculada a moviments feministes i de solidaridad. Des de la seva tasca professional és responsable de un bon nombre de publicacions relacionades amb Mollet del Vallès. És membre del Centre d'Estudis Molletans i està vinculada a la revista Notes.
Fruit de la seva tasca solidària són el "Contes de Bagdad", la seva visió de la guerra arrel de la seva experiència a l'Iraq, molt recomanable.

diumenge, 23 de maig del 2010

NOTA SOBRE LA CONFERÈNCIA D'ALBA IBERO

La historiadora Alba Ibero va complir amb les nostres espectatives. Durant dues hores va disertar sobre dones científiques al llarg de la història. Ens va descobrir un bon nombre de dones que des de el món antic, el medievo, el renaixement, fins l'actualitat, han fet importants aportacions científiques, des de l'anonimat, amagant la seva tasca, fins i tot sent víctimes de persecucions...
Per a qui no va poder assistir a l'acte, adjuntem un document resum preparat per l'Alba Ibero

dimecres, 19 de maig del 2010

CONFERÈNCIA
DONES I CIÈNCIA
UNA EQUACIÓ DIFÍCIL
A CÀRREC DE LA HISTORIADORA Y MASTER EN HISTÒRIA DE LES DONES
ALBA IBERO
DIVENDRES 21 DE MAIG, A LES 20 HORES
Us recomanem molt aquesta conferència. La historiadora Alba Ibero, amb qui hem pogut gaudir en ocasions anteriors, és una professional de molt alt nivell, i sobre tot és una dona amb una gran formación en qüestions de gènere i una lluitadora en defensa dels drets de les dones; des de la seva tasca d'historiadora s'ha destacat per la realització de diverses investigacions amb l'afany de visualitzar la història de les dones.
CIRD JOANA BARCALA