dimecres, 24 de novembre del 2010

Prou a la violència de gènere

Videofòrum sobre la violència contra les dones

Divendres 26 de novembre al CIRD Joana Baracala

A les 8 del vespre





Dissabte 27 de les 11 fins les 13 h. Acció de sensibilització conjunta a la Rambla


diumenge, 7 de novembre del 2010

DIÀLEGS FEMINISTES


Des de fa uns pocs anys durant el mes de novembre es realitzen arreu actes amb motiu del 25 de novembre DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE. L’Associació de Dones Àgora sempre ens hem sumat a aquests actes de denúncia i reflexió que ens porti a prendre mesures individuals i col·lectives contra aquesta lacra de la societat.
Aquest any a més de l’exposició que es pot visitar al CIRD JOANA BARCALA, proposem una sessió de DIÀLEGS FEMINISTES sobre aquest tema.
Companyes de l’associació moderaran i coordinaran el debat.

Divendres 12 de novembre, 2010 a les 8 del vespre al CIRD JOANA BARCALA

dilluns, 1 de novembre del 2010

EXPOSICIÓN: "PUNTS DE REFLEXIÓ: LES VIOLÈNCIES CONTRA LES DONES"

Al CIRD JOANA BARCALA
Carrer Àngel Guimerà, 15. Mollet del Vallès
del 2 al 16 de novembre, 2010
Horari de visita: matí i tarda fins les 9 del vespre.


" Les violències contra les dones són una pràctica genralitzada. Es dóna a totes les societats, a totes les classes socials i a totes les cultures. A la llar, al carrer, a la feina; en temps de pau i en temps de guerra... És una pràctica que a la nostra societat ha estat tolerada, tant dins com fora de la llar, sobre la base de la suposada "superioritat" de l'home sobre la dona.
És una violència que ha estat invisible als ulls de la societat, i no ha estat fins fa pocs anys que s'ha començat a considerar un atemptat contra les dones.
Des de l'inici de les polítiques d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes s'han anat realizant actuacions per tal de prevenir la violència vers les dones, responsabilitzar els agressors i atendre les necessitats de los dones maltractades, donant un tractament individual a aquest problema. Mai, però, s'ha qüestionat que la violència contra les dones s'emmarca en una violència estructural que afecta a tota la societat i que s'expressa a través d'una violència simbòlica que alimenta i justifica les relacions de subordinació i poder existents entre homes i dones.
Aquest és, justament, l'objectiu d'aquesta exposició: provocar una reflexió per desfer perjudicis i visibilitzar les discriminacions com a primer pas per modificar les mentalitats i canviar la cultura de la violència per la cultura de la pau en les relacions socials i personals"

(Text de presentació de l'exposició que ha estat cedida per l'INSTITUT CATALÀ DE LES DONES)