dijous, 24 de novembre del 2011

Mites i realitat

Taller sobre la violència envers les dones



L'activitat anirà a càrrec d'Isabel Lòpez (psicòloga del SIAD)

Divendres 25 a les 8 del vespre al CIRD Joana Barcala



dijous, 17 de novembre del 2011

Maquilapolis

Aquest documental explora les condicions de vida de les dones que treballen a les maquiles, fàbriques multitransnacionals que dominen l'economia mundial a Tijuana, Mèxic.

Filmat en col·laboració amb el Grup Factor X, un grup de dones promotores (activistes comunitàries) graven elles mateixes les imatges que documentaven la seva vida quotidiana i la seva lluita diària per fer prevaler els seus drets. Els problemes del medi ambient, els drets laborals, les dures condicions de vida, els problemes de salut, l'habitatge, etc, són alguns dels temes tractats des del seu propi punt de vista,

Realitzat per:
Vicky Funari és cineasta i centra el seu treball en les vides de la classe treballadora i en les complexes identitats de la població migrant. Del 1996 al 2000 va ser membre directiva de Cine Acción.

Sergio de la Torre va néixer a Tijuana i és fotògraf. El seu treball s'ha enfocat en la problemàtica del turisme, la diàspora i els sistemes de vigilància.

Divendres 19 a les 20 h al CIRD Joana Barcala


dilluns, 7 de novembre del 2011

El sufragi femení a Espanya


LA PROPERA ACTIVITAT DELS "DIÀLEGS FEMINISTES" VERSA SOBRE LA FIGURA DE CLARA CAMPOAMOR . US ADJUNTEM EL TEXT INTEGRE DEL DISCURS QUE CLARA VA FER AL CONGRÉS DELS DIPUTATS I AMB EL QUAL VA ACONSEGUIR EL DRET DE VOT DE LES DONES. ESPEREM QUE SIGUI DEL VOSTRE INTERÈS.

US HI ESPEREM A LES 8 DEL VESPRE EN EL CIRD JOANA BARCALA

Proposta de lectura

Vals Negro


El Grup de Lectores que es va reunir el passat divendres va acordar proposar un altre títol a llegir per a la propera sessió (us demanem disculpes pel canvi, ja què en la programació que us vam fer arribar a començament del trimestre figurava un altre títol; creiem què és important respectar les propostes del grup).
La novel•la proposada és VALS NEGRO, de l'autora Anna Maria Moix, publicada per l'editorial Lumen.
És un dels llibres de més èxit d'aquesta autora. Va obtenir el Premi Ciutat de Barcelona.
Aquest llibre entre la narració i l'evocació històrica és una de les peces més belles d'entre totes les que ha generat el mite de Sissi Emperatriu, que ens apropa a una història diferent de les pel•lícules de Hollywood.
Us adjuntem també un document amb informacions sobre la figura de l'emperatriu i diferent bibliografia.