dilluns, 1 de novembre del 2010

EXPOSICIÓN: "PUNTS DE REFLEXIÓ: LES VIOLÈNCIES CONTRA LES DONES"

Al CIRD JOANA BARCALA
Carrer Àngel Guimerà, 15. Mollet del Vallès
del 2 al 16 de novembre, 2010
Horari de visita: matí i tarda fins les 9 del vespre.


" Les violències contra les dones són una pràctica genralitzada. Es dóna a totes les societats, a totes les classes socials i a totes les cultures. A la llar, al carrer, a la feina; en temps de pau i en temps de guerra... És una pràctica que a la nostra societat ha estat tolerada, tant dins com fora de la llar, sobre la base de la suposada "superioritat" de l'home sobre la dona.
És una violència que ha estat invisible als ulls de la societat, i no ha estat fins fa pocs anys que s'ha començat a considerar un atemptat contra les dones.
Des de l'inici de les polítiques d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes s'han anat realizant actuacions per tal de prevenir la violència vers les dones, responsabilitzar els agressors i atendre les necessitats de los dones maltractades, donant un tractament individual a aquest problema. Mai, però, s'ha qüestionat que la violència contra les dones s'emmarca en una violència estructural que afecta a tota la societat i que s'expressa a través d'una violència simbòlica que alimenta i justifica les relacions de subordinació i poder existents entre homes i dones.
Aquest és, justament, l'objectiu d'aquesta exposició: provocar una reflexió per desfer perjudicis i visibilitzar les discriminacions com a primer pas per modificar les mentalitats i canviar la cultura de la violència per la cultura de la pau en les relacions socials i personals"

(Text de presentació de l'exposició que ha estat cedida per l'INSTITUT CATALÀ DE LES DONES)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada